ULTIMA ORA

Vladimir Putin, amenințare de ultimă oră. Anunțul făcut de președintele Rusiei pe fondul războiului din Ucraina

Vladimir Putin a făcut un anunț de ultimă oră, pe fondul războiului din Ucraina. Președintele Rusiei a semnat decretul prin care cumpărătorii străini ale gazelor rusești vor plăti în moneda națională a țării lor. Dacă nu se va ține cont de această decizie, contractele se vor întrerupe.

  • Vladimir Putin, amenințare de ultimă oră
  • Anunțul făcut de președintele Rusiei pe fonduri războiului din Ucraina

Președintele Rusiei a semnat un decret, unde cumpărătorii străini, care vor achiziționa gaze rusești, vor fi nevoiți să plătească, începând cu ziua de vineri, cu moneda națională a Federației Ruse. 

Vladimir Putin, amenințare de ultimă oră

Vladimir Putin a spus că pentru a achiziționa gaz natural rusesc trebuie sp deschidă conturi în ruble în bănci rusești, iar din aceste conturi se vor face plăți pentru gazul livrat începând cu ziua de mâine.

“Pentru a achiziţiona gaz natural rusesc, trebuie să deschidă conturi în ruble în bănci ruseşti. Din aceste conturi se vor face plăţi pentru gazul livrat începând de mâine (vineri - n.r.)”, a spus Vladimir Putin.

Președintele Rusiei a spus că dacă astfel de plăți nu sunt făcute, vor conisidera că nu sunt respectate obligațiile de plată de către cumpărători

“Dacă astfel de plăţi nu sunt făcute, vom considera că nu sunt respectate obligaţiile de plată de către cumpărători, cu toate consecinţele care decurg din asta. Nimeni nu ne vinde nouă nimic pe gratis şi nici noi nu vom face acte de caritate - asta înseamnă că contractele existente vor fi întrerupte”, a mai spus Vladimir Putin.

Companiile și guvernele occidentale au respins decizia

Vladimir Putin a luat decizia ca gazul ce este exportat în alte țări să fie plătit în ruble, mai ales pentru că valoarea monedei a crescut semnficativ din cauza sancțiunilor severe pe care Occidentul le-a impus împotriva Rusiei, după ce președintele rus a ordonat atacurile din Ucraina.

De asemenea, Vladimir Putin susține că decizia lui a fost luată pentru a întări suveranitatea Rusiei. Totodată, președintile a ținut să precizeze că deși a abordat această schimbare, își va respecta în continuare obligațiile pe care le are în contractele cu țările vizate.

Potrivit unei surse oficiale, din Rusia este furnizat în prezent aproximativ o treime din gazul pe care Europa îl consumă.

Guvernele și companiile din Occident sunt șocate de decizia pe care președintele rus a luat-o și resping decizia, susținând că aceasta schimbare ar încălca cele stabilite în contractele existente, și anume că gazul trebuie plătit în dolari sau euro.

SURSA

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii


Google | Bing | Yahoo | Yandex