ULTIMA ORA

Ce se întâmplă dacă mănânci grapefruit seara. Detaliul la care nu te-ai gândit până acum

 

Grapefruitul nu este doar un fruct răcoritor, cu care îți poți începe ziua, ci și un aliment bogat în nutrienți. Un grapefruit mediu are un minim de 40 de calorii, oferind în același timp o mulțime de antioxidanți. Cu toate acestea, te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă mănânci grapefruit seara?

  • Ce se întâmplă dacă mănânci grapefruit înainte de culcare
  • Ce spun specialiștii
  • Ce beneficii are acest fruct

Specialiștii în domeniu sunt de părere că mâncatul înainte de culcare duce la creșterea în greutate, deoarece metabolismul tău încetinește atunci când adormi. Ei bine, lucrurile stau altfel atunci când vorbim despre grapefruit.

Ce se întâmplă dacă mănânci grapefruit seara

Pe de altă parte, mulți experți în sănătate spun că a mânca înainte de culcare este perfect și poate chiar îmbunătăți somnul sau pierderea în greutate. Grapefruitul este o alegere cât se poate de potrivită.

Acest fruct conține doar 13 grame de carbohidrați. În același timp, conținutul ridicat de fibre și apă al grapefruit-ului te face să te simți plin, astfel încât vei scăpa și de senzația de foame.

Sucul de grapefruit are un conținut scăzut de calorii și este bogat în vitamina C și potasiu, excelente pentru piele.

Alte beneficii ale consumului de grapefruit

Prevenirea bolilor

Plin de vitamina C, grapefruitul poate ajuta la protejarea împotriva factorilor care cresc riscul de cancer, boli de inimă și alte boli cronice.

O dietă bogată în vitamina C poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli. Femeile au nevoie de 75 de miligrame de vitamina C zilnic, în timp ce bărbații au nevoie de 90 de miligrame. Un grapefruit mediu are aproximativ 45 de miligrame de vitamina C.

Vedere

Grapefruit-ul are, de asemenea, beta-caroten, licopen, luteină și zeaxantină. Aceste substanțe fitochimice sunt compuși ai vitaminei A care protejează sănătatea ochilor și scad riscul de degenerescență maculară legată de vârstă, ceea ce duce la pierderea vederii, potrivit specialiștilor.

Sănătatea intestinului

Grapefruitul vă ajută să vă atingeți aportul zilnic de fibre, menținându-vă intestinele sănătoase. Fibrele vă mențin intestinele în mișcare și previn constipația.

Poate ajuta la pierderea în greutate

Unul dintre factorii cheie în gestionarea greutății este limitarea caloriilor. Dacă încerci să slăbești, ar trebui să ai în vedere și faptul că un grapefruit mediu conține doar aproximativ 65 de calorii, conține o tonă de nutrienți și are un gust delicios.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii


Google | Bing | Yahoo | Yandex