ULTIMA ORA

Diego Maradona va fi operat pe creier. Ce anunț a făcut medicul său personal

Diego Maradona are 60 de ani și în ultima vreme a întâmpinat probleme grave de sănătate. Legenda fotbalului va fi operat pe creier în următoarele ore. Medicii i-au descoperit un hematom subdural.

  • Diego Maradona va fi operat pe creier.
  • Ce anunț a făcut medicul său personal

Fostul fotbalist se pregătește chiar în aceste momente să intre în operație. Intervenția nu ar trebui să dureze mai mult de 4 ore .

Boala rar întâlnită

În urma unui examen tomograf, medicii i-au găsit lui Maradona un cheag de sânge. Afecțiunea se numește hematomul subdural și este întâlnită în special la persoanele de peste 60 de ani. Potrivit TyC Sports, boala afectează între două și cinci persoane la 100.000 de locuitori,

În general, pacienții diagnosticați cu această problemă suferă de alcoolism cronic. Epilepsia, bolile de sânge sau medicamentele anticoagulante pot influența, de asemenea, apariția acestei boli.

Acest tip de operație este relativ simplă, dar totul depinde de istoricul pacientului, spun specialiștii. Intervenția durează între trei și patru ore, iar pacienții sunt externați după 10-15 zile.

Declarațiile medicului personal al lui Maradona 

Medicul personal al lui Diego Maradona, Leopoldo Luque, a vorbit despre cum se simte fotbalistului și a confirmat că acesta va fi operat în următoarele ore, la Buenos Aires.

„Îl voi opera astăzi, împreună cu echipa mea, la clinica Olivos. (...) Diego este lucid, înțelege tot și este de acord cu intervenția chirurgicală. E foarte calm”, a declarat medicul, citat de publicația Olé.

Luque s-a arătat foarte optimist cu privire la operație și a precizat că Maradona nu-și amintește de nicio lovitură recentă la cap, care să-i înrăutățească starea, scrie DIGI Sport.

„E o operație de rutină, fără complicații. Majoritatea pacienților sunt expuși riscurilor, dar asta nu schimbă nimic pentru noi. Diego rămâne același”, a mai spus medicul.

Legenda a împlinit recent 60 de ani

Diagnosticul lui Maradona a venit la doar 3 zile după ce acesta a aniversat împlinirea a 60 de ani, pe 30 octombrie. Fostul fotbalist a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău, fiind suspect de coronavirus. Testul efectuat a ieșit negativ.

Potrivit doctorilor, Diego Maradona suferă de anemie și depresie, el fiind foarte slăbit în ultimele zile.

Sursa: spynews.ro

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii


Google | Bing | Yahoo | Yandex