ULTIMA ORA

Simona Halep nu regretă absența de la US Open: ”Aici, la Roma, mă simt în siguranță”

 

 

Jucătoarea de tenis Simona Halep nu regretă absența de la US Open 2020 și crede că a luat decizia corectă de a nu merge în Statele Unite.

În ciuda faptului că a decis să nu participe la Grand Slam-ul de la New York, românca a rămas pe locul 2 în clasamentul WTA și va fi principala favorită la Roland Garros, în absența liderului Ashleigh Barty.

În lipsa mai multor jucătoare de top, turneul US Open 2020 a fost câștigat de japoneza Naomi Osaka, care a trecut în finală de bielorusa Victoria Azarenka.

Absența de la US Open, explicată de Simona Halep

După ce a câștigat turneul de la Praga, Simona Halep a decis să-și ia o pauză până la competiția de la Roma, iar acum, ajunsă în capitala Italiei, a ținut să explice de ce a absența de la US Open 2020 și a ales să joace doar în Europa.

”Cred că decizia de a absenta de la US Open a fost una corectă pentru protejarea sănătăţii mele şi pentru a mă simţi liniştită. Sunt încă un pic speriată faţă de situaţia la nivel global, dar aici, la Roma, mă simt în siguranţă”, a declarat Halep, conform Agerpres.

În  capitala Italiei, românca este principala favorită la victoria finală. Ea a fost direct acceptată în turul doi al competiției, acolo unde o va întâlni pe italianca Jasmine Paolini, locul 99 WTA, care a trecut de letona Anastasija Sevastova, scor 6-2, 6-3.

Mai mult, Simona Halep a ales să joace și în proba de dublu la turneul de la Roma, acolo unde face pereche cu Monica Niculescu. Cele două vor debuta marți și vor întâlni cuplul ucrainean Elina Svitolina/Dayana Yastremska.

După șase luni de zile, Simona Halep îl va avea din nou lângă ea pe antrenorul Darren Cahill. Tehnicianul din Australia este la Roma, iar campioana noastră a avut un antrenament cu el și la final s-a arătat încântată de reluaarea colaborării.

Simona Halep are un singur adversar în circuitul WTA, pe ea însăși, luptând cu propriile recorduri, care o vor propulsa definitiv în istoria tenisului mondial. Astfel, ea și-a asigurat locul în top 10 WTA până la finalul anului și va urca pe locul 8 în clasamentul all-time al tenismenelor care au petrecut

Sur cele mai mult săptămâni la rând în top 10 WTA.

Sursa: fanatik.ro

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii


Google | Bing | Yahoo | Yandex