ULTIMA ORA

Volodimir Zelenski, mesaj emoționant după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022: ”Muzica noastră cucerește Europa”

În plin război cu Rusia, Ucraina devine țara victorioasă la Eurovision 2022. Prin intermediul trupei Kalush, Ucraina a devenit câștigătoarea concursului. Mesajul emoționant al lui Volodimir Zelenski pe rețelele de socializare. 

  • Ucraina a avut 631 de puncte
  • Volodimir Zelenski a transmis un mesaj emoționant

Deși țara se află în plin război cu Rusia, iar de mai bine de două luni au loc bombardamente la tot pasul și zeci de mii de oameni și-au pierdut viața, iată că Ucraina are și o primă victorie. Țara vecină României a câștigat seara trecută Eurovision 2022, cu 631 de puncte.

Mesajul emoționant al lui Volodimir Zelenski după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare acolo unde a precizat că anul viitor se va face tot posibilul ca Mariupol să fie gazda concursului european de muzică. 

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa.Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!”, a scris Volodimir Zelenski.

Președintele țării a mai ținut să precizeze că le mulțumește tuturor celor care au votat Ucraina și care au apreciat piesa compusă de către Kalush Orchestra și cu care a adus Ucraina pe primul loc.

„Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victorie şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a mai spus Volodimir Zelenski.

România s-a clasat pe locul 18

Dacă Ucraina s-a clasat pe primul loc și astfel a devenit câștigătoarea Eurovision 2022, pe locul doi s-a clasat Marea Britanie urmată de Spania, Suedia și Serbia.

România, reprezentată de WRS, s-a clasat în topul țărilor participante în acest an la Eurovision pe locul 18, ultimele țări din top 25 fiind reprezentate de Franța și Germania.

Țara noastră a avut un punctaj de 65 de puncte, în timp ce Republica Moldova, reprezentată prin formația Zdob și Zdub și frații Advahov au avut 253 de puncte și s-au clasat pe locul 7 în competiție. 

SURSA

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii


Google | Bing | Yahoo | Yandex