ULTIMA ORA

Cornulețe cu unt și gem. O rețetă pentru un desert fraged

Prăjiturile copilăriei rămân cele mai bune, orice preparate sofisticate am încerca de-a lungul timpului. Cornulețele cu unt și gem sunt unul dintre deserturile clasice care nu dezamăgesc niciodată, atunci când sunt bine făcute. Iată rețeta de care ai nevoie pentru cornulețe fragede și delicioase!

  • Rețetă pentru cornulețe fragede cu unt și gem
  • Este un desert delicios

Există diferite tipuri de cornulețe și nenumărate rețete, dar cele care aduc gustul copilăriei îapoi sunt cele cu unt și gem. Rețeta de mai jos te ajută să pui pe masa cele mai fragede cornulețe, care se vor ridica numaidecât la nivelul așteptărilor tale.

Cantitățile recomandate sunt pentru maxim două persoane, dar dacă aveți o familie mare, trebuie doar să adăugați mai mult, în funcție de nevoile personale.

Cornulețe cu unt și gem

Ingrediente

- 200 g unt

- 50 g zahăr pudră

- 3 gălbenușuri

- 350 g făină

- 1 coajă de portocale

- 1 esență de vanilie

- 1 zahăr pudră vanilat pentru decor

- 1 gem de caise sau orice alt gem doriți

Mod de preparare pentru cornulețele cu unt și gem

La temperatura camerei, se amestecă untul cu zahărul pudră, gălbenușurile, coaja de portocală, vanilia și un praf de sare, până se obține o cremă omogenă. Peste ea se adaugă făina treptat și se frământă până se obține un aluat ușor moale, nelipicios.

Aluatul se învelește în folie de plastic alimentară și se dă la frigider pentru o jumătate de oră. După acest timp, se ia aluatul și se împarte în două sau trei părți. Fiecare parte se întinde cu sucitorul până se obține o foaie subțire.

Se taie fâșia în triunghiuri potrivite sau în funcție de cât de mari se doresc cornulețele. Pe partea mai lată a triunghiului, se pune o linguriță de gem de caise sau ce gem doriți și se rulează dinspre bază spre vârful triunghiului.

Cornulețele astfel pregătite se așează în tavă, pe hârtie de copt, cu vârful dedesubt ca să nu se desfacă în timpul coacerii. Apoi, se dau la cuptor la 150°C, în cuptorul preîncălzit, pentru circa 15-20 minute sau până când cornulețele sunt rumenite.

După ce le scoateți din cuptor, se presară zahăr pudră peste cornulețe. Peste alte 10 minute le puteți savura!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii


Google | Bing | Yahoo | Yandex