ULTIMA ORA

Planul de extrădare al interlopului Florian Tudor, zis Rechinul, a fost suspendat. Este decizia unui judecător federal mexican

Interlopul Florian Tudor, zis Rechinul, trebuia să fie extrădat în România cât mai curând, dar un judecător federal mexican a suspendat planul de extrădare. Acesta s-a declarat ca fiind în incapacitate de a jedeca un astfel de caz.

  • Planul de extrădare al interlopului Florian Tudor a fost suspendat.
  • Decizia unui judecător federal mexican.

Un judecător federal din Mexic a suspendat planul de extrădare a lui Florian Tudor. Judecătorul susține că acest caz ar trebui să fie preluat de un coleg care are competenţă penală. România are termen de 60 de zile pentru a cere extrădarea Rechinului, potrivit presei mexicane.

Planul de extrădare al Rechinului a fost suspendat

Florian Tudor supranumit ”Rechinul” a fost arestat joi, în baza unei cereri de extrădare formulate de autoritățile române. Anterior, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a craioveanului. Interlopul român este investigat inclusiv de FBI pentru crearea unei reţele transnaţionale de clonare de carduri.

„La data de 27 mai 2021, în Ciudad de Mexico, cetăţeanul român Tudor Florian a fost arestat provizoriu, în vederea extrădării către România. Sus-numitul este urmărit internaţional în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă, emis de către Tribunalul Bucureşti. Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiţiei, la sesizarea instanţei emitente a mandatului de arestare preventivă", a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, Ministerul Justiţiei.

În document se specifică și faptul că extrădarea se va face în condițiile impuse de legislația din Mexic.

"Procedura de extrădare se va desfăşura conform legislaţiei statului solicitat. Ministerul Justiţiei din România va întreprinde toate demersurile legale în virtutea atribuţiilor sale de autoritate centrală în materia extrădării", a precizat MJ.

Florian Tudor, liderul unei organizații care clona carduri

La data de 23 martie 2021, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a românului pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, instigare la şantaj şi şantaj, decizie rămasă definitivă în urma unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, din 7 aprilie 2021.

O investigaţie realizată de OCCRP, RISE Project, Quinto Elemento Lab şi Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad a arătat că Florian Tudor este liderul unei organizaţii transnaţionale care clona carduri bancare la nivel aproape industrial, având profituri de sute de milioane de euro.

Sursa:  spynews.ro

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii


Google | Bing | Yahoo | Yandex